Praktisch

judoclub oni puurs favicon

Van kleuter tot bejaarde, van vederlicht tot super zwaar, van intellectueel tot mentaal gehandicapt. Judo is een sport voor iedereen. Judo kan je zowel recreatief als competitief beoefenen, maar er is meer …

Wat is judo?

Judo is een gereglementeerd stoeispel, waarbij je elkaar probeert uit evenwicht te krijgen om zo de ander te kunnen werpen. Zelf probeer je niet uit balans te raken en niet geworpen te worden. Op de grond probeer je elkaar te controleren. Dit kan met een houdgreep, verwurging of armklem. Als de ander jou controleert probeer je eruit te komen. Door te leren vallen doe je je geen pijn. Bekijk zeker en vast ook onze Clubpagina en Facebookpagina om meer te weten te komen over Judoclub Oni Puurs.

judogi

Wat heb je nodig?

Een judopak (judogi), slippers en voor dames een witte T-shirt. De gordel dient om je judopak gesloten te houden en geeft de geoefendheid aan. Hoe donkerder, hoe langer je judo beoefent.

Judopakken om te trainen zijn verkrijgbaar in hele lengte maten, dus in maat 80 – 90 – 100 – 110 cm etc. Het is het makkelijkst om de lichaamslengte in centimeters te nemen, deze naar boven af te ronden en dan naar de eerste maat te gaan.

Dus als je zelf 136 cm groot bent is het een maat 140 die je nodig hebt. Alleen als je het pak in de droger wilt stoppen dien je een maat erboven te kiezen. Een judopak maat 150 krimpt in de droger normaal naar een maat 145.

Wedstrijd judopakken zijn er ook in halve maten (bv. 155, 165). Wanneer u 180 cm bent kiest u de maat die bij uw lengte past. (dus: is uw lengte 180 cm kies een maat 180 etc.)

Zo is het eenvoudig om de juiste maat te kiezen! Wens je een judopak te bestellen stuur een mailtje via de Contact pagina.

Wie zijn de trainers?

Onze Judoclub beschikt over een dynamisch en gediplomeerd trainersteam. Wij verzorgen de opleiding en begeleiding aan onze kleuters, jeugd en volwassenen, voor zowel recreatieve als competitieve judoka’s. Leer ze kennen en aarzel niet om ze aan te spreken.

Bekijk ons Trainersteam

 

Hoe kan ik me inschrijven en wat is de kostprijs?

Wens je lid te worden van Judoclub Oni Puurs of deel te nemen aan een initiatie? Wens je te weten hoeveel lidgeld en verzekering je moet betalen? Surf snel naar onze Inschrijfpagina

 

Waar gaan de trainingen door?

Sporthal Flegado
Achterhoefweg 37
2870 Ruisbroek – Puurs

Bekijk onze Locatie pagina voor meer informatie

 

Wat zijn de trainingsuren?

Bij Judoclub Oni Puurs is iedereen welkom op ieder trainingsmoment naar eigen beschikbaarheid. Er is geen verplichting tot het kiezen van specifieke trainingsdagen of aanwezigheid op alle trainingsdagen. We hebben verschillende trainingsmomenten afhankelijk van je leeftijdsgroep.

Bekijk onze Trainingsuren

 

Heb je nog andere vragen?

Heb je toch nog vragen? Stuur ons gerust een bericht via de Contactpagina